Tools for kitchen - Echipamente Horeca
» Garanția produselor

Garanția produselor

Garanția produselor

Garanția comercială este conform certificatului de garanție emis de către producător, în funcție de categoria de produs și reprezintă perioada în care consumatorul beneficiază de reparații gratuite din partea vânzătorului/producătorului. La solicitarea acordării garanției, va fi necesară prezentarea produsului în ambalajul original, însoțit de documentația tehnică cu care a fost livrat, de certificatul de garanție în original și dovada achiziției (factură, bon fiscal). Lipsa unuia dintre detaliile menționate atrage după sine imposibilitatea asigurării garanției .

Toate produsele beneficiază, prin lege, de garanția de conformitate care reprezintă perioada legală de 1 an în care consumatorului i se aduce produsul la conformitate în mod gratuit. Conformitatea se referă la caracteristicile produsului oferite consumatorului prin publicitatea aferentă facută de vânzător/producător.

În cadrul termenului de garanție producătorul repară, înlocuiește sau restituie contravaloarea produsului, conform LG449/2003, Art.11, Alineat 2. Perioada de timp stabilită de remediere a reparației nu poate depăși 15 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul a adus la cunoștința vânzătorului lipsa de conformitate a produsului. În cazul defectelor care necesită înlocuirea unor piese care nu se găsesc în magazia vânzătorului și sunt solicitate din import, perioada de remediere se poate prelungi până la 30 de zile. După trecerea unei perioade de grație de 30 zile în care echipamentul nu a fost depanat sau înlocuit, cumpărătorul poate solicita contravaloarea acestuia sau alte produse la paritatea valorii sale.

Conform OG21/1992 vânzătorul este obligat să-i furnizeze consumatorului: certificat de garanție (doar pentru produsele de folosință îndelungată), manual de instrucțiuni/utilizare.

În conformitate cu Ordonanța de urgență nr. 5 din 2 aprilie 2015 privind deșeurile de echipamente electrice și electronice și având în vedere prevederile art. 24 din Directiva 2012/l9NE a Parlamentului European și a Consiliului din 4 iulie 2012 privind deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), vă informăm că SC HORECA SOLUTIONS GE SRL asigură, la solicitarea cumpărătorului, preluarea DEEE în sistem ,,unul la unul", în mod gratuit, în aceleași condiții precum cele de livrare a produsului nou, dacă echipamentul este de tip echivalent și a îndeplinit aceleași funcții ca echipamentul nou furnizat.

De asemenea, conform art. 38 din OUG 5/2015, care prevede obligativitatea înregistrării societații în Registrul Național al Producătorilor de EEE al Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, vă facem cunoscut numărul de înregistrare în Registrul de punere pe piață a echipamentelor electrice și electronice RO-2017-07-EEE-20181-II.